fbpx

Psychologische hulp
en coaching

Perfectionisme

Ik moet het altijd goed doen, er is geen ruimte om fouten te maken. Een fout maken betekent falen. De lat ligt hoog, waardoor ik veel van mezelf verwacht en eigenlijk nooit tevreden ben met het resultaat. ‘Het goed willen doen’ leidt soms tot moeite met keuzes maken of uitstelgedrag. Ik kan lang analyseren en wil (onbewust) voldoen aan verwachtingen vanuit mezelf of uit mijn omgeving.

Het wordt nu tijd om te ontdekken hoe ik mijn perfectionisme kan omzetten in een positieve kracht zodat het voor me gaat werken in plaats van tegen mij.

Stress & Spanning

Ik word continu geprikkeld door alles wat er om me heen gebeurt. Of het nu werk of privé is of wat er in de wereld gebeurt, ik voel regelmatig spanning in mijn lijf. Bij iedere ‘pling’ kijk ik op mijn telefoon, ik sta altijd aan. Soms ben ik bang dat ik een burn-out heb. Ik wil niets missen en vind het belangrijk om ‘in control’ te zijn. Ik zeg zelden nee en geef niet duidelijk mijn grenzen aan. Ik weet dat het beter is om soms even niets te doen maar denk dan vaak: ‘niet zeuren, gewoon doorgaan’.

Ik zou graag minder stressvol willen leven en meer rust en tijd voor mezelf willen creëren. Een burn-out is het laatste wat ik wil.

Weinig zelfvertrouwen

Ik ben iemand die graag aardig gevonden wil worden. Ik zoek (onbewust) continu naar bevestiging van anderen en heb angst voor afwijzing. Hierdoor durf ik vaak niet te zeggen wat ik denk, voel of vind. Ik heb liever harmonie dan conflict en ga daarom confrontaties uit de weg. Ik zou graag meer zelfvertrouwen willen hebben zodat ik in iedere situatie echt mezelf kan zijn. En me niet meer kleiner maak dan ik eigenlijk ben.

Zingeving
Zelfontplooiing

Ik heb het gevoel dat het leven langs me heen gaat. De tijd verstrijkt en ik ben druk met de dagelijkse dingen, maar is dit nou alles? Ik voel me lusteloos en zit daardoor niet lekker in mijn vel. Ik denk vaak aan wat ik nu eigenlijk zelf wil maar vind het moeilijk om dit helder te krijgen en hierin keuzes te maken. Daardoor heb ik het idee dat ik stil sta, mijn leven stagneert.

Ik ben op zoek naar inzichten die me helpen te vinden wat mij echt drijft. Iets waar ik een passie voor heb of voor kan ontwikkelen. Zodat ik grip krijg op mijn eigen leven en geluk.

Negativiteit

Voor mij moeten dingen vooral lopen zoals ik ze verwacht. Hoewel ik weet dat de wereld zo niet in elkaar zit, moeten omstandigheden voor mij vooral gunstig en prettig zijn. Een onverwachte verandering of tegenslag kan ik moeilijk accepteren. Dit leidt tot ergernissen die mijzelf maar ook mijn omgeving negatief beïnvloeden.

Ik zou graag af willen van deze negativiteit en positiever in het leven staan. In eerste instantie voor mezelf. Maar ook voor mijn omgeving. Ik wil me een blijer mens voelen.

Vastlopen in
een relatie

Ik merk dat het niet lekker loopt in mijn relatie. Ik word regelmatig getriggerd door gedrag van mijn partner. Dit leidt tot conflicten of het vermijden van bepaalde situaties. Ik heb niet de juiste tools om dit patroon te doorbreken. Hierdoor raak ik geïrriteerd en gefrustreerd en mis ik de connectie met mijn partner.

Misschien is er onbewust wel sprake van bindingsangst of verlatingsangst. Ik zou graag op een constructieve, liefdevolle manier willen verbinden. Vanuit wederzijds respect en waardering voor elkaar.

“Catriene heeft de deur geopend naar waardevolle inzichten en duurzame verandering die ik de rest van mijn leven meeneem.”

Ik was altijd een beetje sceptisch over coaching en therapie, maar Catriene heeft mij de waarde ervan laten ervaren. Ze heeft me geholpen in een hele belangrijke fase in mijn leven. Catriene is een bijzonder persoon. Ze is authentiek en oprecht. Dat schept vertrouwen en nodigt mij uit ook open en eerlijk te zijn. Ik kan haar pure intentie voelen om cliënten te helpen met respect, empathie en compassie. Ik durf echt mezelf te zijn in onze coachsessies. Iets dat niet makkelijk is voor mij. Haar neutrale en accurate perspectieven hebben me zo vaak ‘wakker’ gemaakt. Ik heb dingen in mezelf gezien die ik nooit eerder had gezien. Ik ben enorm dankbaar voor haar support. Ze heeft de deur geopend naar waardevolle inzichten en duurzame verandering die ik de rest van mijn leven meeneem.

– Rina, Haarlem –

© 2021 inward / onward  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring

catriene@inwardonward.nl  |  +31 6 41 31 49 26